Dr LEO® Витамин А+Д3 e додаток на исхрана, создаден да придонесува за здрави коски и заби, силен имунолошки систем и здрав вид кај децата.

  • Витаминот Д е потребен за нормален раст и развој на коските. Тој придонесува за нормална апсорпција и употреба на калциумот и притоа придонесува за одржување на нормален развој на коските, мускулите и забите.
  • Витаминот А придонесува за нормално функционирање на имунолошкиот систем и одржување на здрав вид.
    Најлесниот начин да се добие витаминот Д се сончевите зраци. Кожата може да продуцира приближно 10 000IU витамин Д како резултат на 20-30 минутно изложување на сонце во лето, но со облеката и употребата на заштитни фактори за сончање се лимитира синтезата на витаминот Д во кожата и до 99%.

Витамин Д3 (Cholecalciferol)………………………………10µg (400IU)
Витамин А (Retinol palmitat)…………………………….….250µg (833IU)
Останати неактивни состојки: Маслиново масло.
*Не содржи генетски модифицирани организми.

  • Деца од 2 години и возрасни да конзумираат по една капсула на ден.
  • Препорачаната дневна доза не смее да се надминува.
  • Да се чува на суво и ладно место.
  • Да се чува на места недостапни за деца!
  • Производот е додаток на исхрана и не се употребува како замена за разновидна исхрана.
  • Производот не треба да го користат деца кои се алергични или преосетливи на некоја од состојките на производот.

60 меки капсули.