Dr. LEO® BABY D3 + K1 është ushqim për qëllime të veçanta mjekësore i rekomanduar nga pediatrit evropian për foshnjat e lindura parakohe dhe foshnjat që ushqehen me gji.
Dr LEO® BABY D3+K1 është i destinuar për rregullimin dietetik të rakitisit dhe sëmundjes së vonshme hemorragjike të të porsalindurit.
Dr.Leo® BABY D3+K1 përmban 30 twist-off kapsula, që hapen përmes rrotullimit, për dozim të lehtë dhe të saktë.
Vitamina D3 dhe vitamina K1 kanë rol veçanërisht të rëndësishëm për zhvillimin normal dhe të shëndetshëm të të porsalindurve dhe foshnjave:

 • Vitamina D3 kontribuon në rritjen normale dhe zhvillimin e eshtrave dhe dhëmbëve.
 • Vitamina D3 kontribuon në funksionimin normal të sistemit imunitar.
 • Vitamina D3 kontribuon në absorbimin normal dhe përdorimin e kalciumit.
 • Vitamina K1 kontribuon në ruajtjen e shëndetit të eshtrave dhe koagulimin normal të gjakut.

Doza optimale ditore në një kapsulë:
Doza e rekomanduar ditore për vitaminë D3 është 10 µg (400 IU) tek foshnjat që ushqehen me qumësht gjiri. Nëse foshnja është me ushqim të kombinuar (të ushqyerit me gji dhe qumështin e adoptuar) ose është vetëm me qumësht të adoptuar, atëherë mjeku mund të përshtas dozën ditore të vitaminës D3. Rimbursimi i vitaminës D3 rekomandohet gjatë moshës një vjeçare, si dhe nga mosha një vjeçare deri në fund të pubertetit, sidomos gjatë muajve të ftohtë (tetor deri në mars)
*. Qumështi i gjirit nuk përmban sasi të mjaftueshme të vitaminës K1, prandaj të gjitha foshnjat marrin menjëherë pas lindjes vitaminë K1. Përveç kësaj doze, vitamina K1 rekomandohet për të plotësuar dozën ditore prej 25µg duke filluar nga java e dytë deri në fund të muajit të tretë nga lindja.
Sipas rekomandimit të profesionistëve, foshnjat që ushqehen me qumësht gjiri duhet në ditë të marrin 10µg (400 IU) vitaminë D3 dhe 25µg vitaminë K1 çdo ditë 10µg (400IU), duke filluar nga java e dytë deri në fund të muajit të tretë nga lindja.
* Me përdorimin e faktorëve mbrojtjës nga dielli, kufizohet sinteza e vitaminës D në lëkurë deri në 99%.

Dr.Leo® BABY D3 + K1 është prodhuar sipas standardeve më të larta të cilësisë.

Vitaminë D3 (Cholecalciferol)……………………………………….. 10 µg (400IU)
Vitaminë K1 (Phytomenadione)………………………………..…. 25 µg
Përbërësit tjerë jo-aktivë: xhelatinë, vaj ulliri, dyllë blete, lecitin, glicerinë, ujë, oksid hekuri i kuq, oksid titani.

1 “twist-off” kapsulë në ditë, nga java e dytë deri në fund të muajit të tretë nga lindja.

Përdorimi: Rrotullojeni dhe hiqni pjesën e sipërme të kapsulës, pastaj shtypni kapsulën dhe përmbajtjen e kapsulës vendoseni direkt në gojën e foshnjës, në një lugë çaji, në qull ose përzijeni me qumështin.

E rëndësishme! Bëni kujdes që të mos ju bjerë kapsula në gojën e foshnjës. Shtrydheni vetëm përmbajtjen e kapsulës. Kapsula boshe duhet të hidhet.

 • Produkti duhet të përdoret nën mbikëqyrje mjekësore.
 • Doza e rekomanduar ditore nuk duhet të tejkalohet.
 • Produktin nuk duhet të përdoret nga personat që janë të ndjeshëm ose alergjik ndaj ndonjë përbërësi të produktit.
 • Produkti nuk është i paraparë për trajtimin dhe / ose diagnostifikimin dhe nuk është i paraparë si zëvendësues i të ushqyerit të shumëllojshëm.
 • Ushqimi për qëllime të veçanta mjekësore nuk është i përshtatshëm për përdorim si burim i vetëm i të ushqyerit.
 • Të mbahet larg fëmijëve.
 • Të ruhet në vend të thatë, të mbrojtur nga drita dhe lagështia, në temperaturë prej 15°C deri 25°C.

30 twist-off kapsula.